Direktlänk till inlägg 30 maj 2011

Knoparlådan rekomenderar byggnadsarbetaren på nätet!

Av knoparladan - 30 maj 2011 19:41

När skrev sotarnas fack eller fack-tidningar om risker med fall eller hur man ska jobba säkert i sotarnas arbetsmiljö?

Knoparlådan kommer inte på när...jo att det kan vara farligt och så, men det finns ingen löpande rapportering i kommunals tidning, ingen diskussion.


Knoparlådan rekomenderar Byggnadsarbetaren "på nätet" och vad som skriv där om arbetsmiljö!.

Länk HÄR!

Tyvärr är dagens nyhet där om en montör som dödsstörtade på grund av felaktigt monterad fast utrustning/stege.

Trots att det användes säkerhetssele så gick det fel.


I byggnadsarbetaren skrivs det mycket om tuffa arbetsmiljöer, arbete på tak, fallskydd vid arbete med fallrisker.

Arbetsmiljöproblemen i byggsvängen ligger mycket närmare skorstensfejarna än de problem som möjligtvis kommer upp i Kommunals facktidning KA. Det är svårt att dra paraleller med bussförare, undersköterskor, hästskötare, djurvårdare, barnskötare osv.


Så knopare, håll lite koll på byggnadsarbetaren.se


Knoparlådan funderar på ett inlägg om ännu ett företag som det kommit in tips om. Man är visst orolig för ett "nytt Rockström AB"

Ryker jobbet nu? Företaget ska byta namn?

Vi får se om det finns något att skrivaom i Knoparlådan?

Men i alla fall:

"Sotningsföretaget AB" som vi kan kalla det...är på väg att byta namn till "Sopa AB"(direktöversatt från engelska), vilket är lite roligt!

Vi kan konstatera att användning av engelska ord i svenska företagsnamn, kan få konstiga effekter när man inte använder de sammansatta ord som betyder "rätt".

Tänk er följande presentationsmening (på engelska) när knoparen ringer på en ambassad och pratar engelska:

-Hej jag kommer från "SOPA AB" och vill komma upp på taket!

Det heter chimneysweep, tala om det för marknadsföringsavdelningen.



 
 
Ingen bild

Knoparlådan

31 maj 2011 19:33

Tommy Seblad upplyser knoparlådan om att bor du i England och säger till någon att han är en sopa, så säger man inte You bloody sweep!!
Och att personalen sitter säkert!?

Personalen sitter...undrar Knoparlådan?
Är de inte ute och sweepar?

 
Ingen bild

Knopar - Klådan

31 maj 2011 23:50

Ska man SOPA golvet eller dammsuga?
Den där kvantingen är en riktig SOPA!
??
Sweep=sopa
Clean=rengöra
Kan man möjligtvis säga att "knopare" = "sweep", typ som ett slangord eller ett slags engelsk knoparmoj?

knoparladan

1 juni 2011 18:21

Hej Klådan!?
Typ precis så...

 
Ingen bild

Sweep

1 juni 2011 20:16

Visst är det konstigt att företag inom vår branch byter namn varför fortsätter vi inte i den gamla andan och heter Sotningsdistriktet, knopare vill väl bara dra sot ur en skorsten ? Utveckling inget för oss, vi har ju använt samma sotarborstar sedan 1700 talet eller vill vi annat ?
Det tidigare namnet har enbart förknippas med tjänsten sotning. Den snabba utvecklingen mot fler möjligheter och tjänster har gjort det naturligt att skapa ett samlingsnamn för våra övriga populära tjänster vi blir Sweep. Nu när SSR på senaste kongressen röstade med stor övervikt att branchen skall arbeta för ett av monopoliserat sotningsväsende och varför skulle vi överleva med vårt monopol apotek, bilprovning är redan ute i en öppen marknad. Personalen inom Sweep är positiva och andas framtid. Ryker jobben ? en vild spekulation från knoparlådan nej vi nyanställer.
Kontoret har redan utökats med fler telefonister, vi tycker inte att ett företag skall i 2000 talet endast svara kunder mellan kl.9.00-11.00 Ni som är medlem i Facebook följ oss gärna där så får ni vidare information. Nästa vecka kan ni gå in på www.sweep.nu då släpper vi vår nya webb sida så ser ni företaget vidare utveckling. Där kan ni även se vilka tjänster som vi behöver utöka välkomna och ringa oss om ni har fler funderingar.
Vi Personal o Ledning inom Sweep önskar er alla en trevlig sommar.

 
Ingen bild

F.d skorstensfejare

3 juni 2011 13:15

Kan ana viss sarkasm och ironi i inlägget från "Sweep". Enligt vad jag fått höra och bekräftat av två gamla kollegor så var det inte särskilt stor marginal som SSR röstade för ovannämnda förslag, däremot förgick en livlig diskussion av olika förslag vilket jag tycker är bra. Enligt uppgift var det ett företag som ville behålla monopolet och argumenterade starkt för detta, och jag tror faktiskt att det var representanter från Sweep som förde de argumenten på tal.....

Det är med spänning jag följer yrkets utveckling på 2010-talet från "utsidan".

Vill även passa på att önska alla företag lycka till i framtiden oavsett reglering.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av knoparladan - 7 mars 2012 19:22

Sotar-SM 2012 !! Gå med i gruppen på facebook och du får full koll på evenemanget.   Här är delar av gruppinfon från fejjan:   Efter årets lyckade träff i Karlstad med Sotar-SM i Fotboll och Sotar-SM i bowling blev vi tillfrågade att hålla ...

Av knoparladan - 6 februari 2012 21:22

För den som saknat Knoparlådan (bloggen) nu kör vi igen!   Det kom en fråga från signaturen Sudden om det är rätt på lönespecifikationen? Svar nummer ett: Det blir att ta och prata med facket (Kommunal) det sitter en person på facket någons...

Av knoparladan - 22 juni 2011 19:31

Stockholm igen! Annat företag! Samma orsak men andra problem? Eller är det samma problem, en dålig taxa som inte bär verksamheten. Personal på Sotningsföretag AB nr2 i Stockholm låter höra av sig om att dagar med överbokningar (för mycket job...

Av knoparladan - 14 juni 2011 20:37

Ny typ av sotningstaxa i Stockholm har tvingat fram order att arbeta in tid till personal på företag som utför sotning eller brandskyddskontroller. Om inte personalen jobbar in 9 timmars arbetstid varje dag (på 8 timmar arbetstid) så går verksamhet...

Av knoparladan - 13 juni 2011 18:49

Det finns tre typer av utrustningar när man pratar om begreppet fallskydd. Fallskyddssystem det använder man för att säkra en person vid en förankringspunkt, så att personen inte faller från hög höjd (över 2 meter). Om man faller så ska fallet brom...

Presentation

Knoparlådan är vad som sagts från en sotare till en annan sotare.

Knoparlådan är rykten, sanningar, halvsanningar, skvaller och vad som händer i yrket och bland alla skorstensfejare.
knoparladan@spray.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

RSS

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards