Direktlänk till inlägg 28 april 2011

Bemanningsföretagens intåg i branschen?

Av knoparladan - 28 april 2011 20:30

Under platsbanken har sedan 14/4 en annons legat uppe om arbete som skorstensfejartekniker, uthyrning.

Är det dags för "de stora" uthyrningsföretagen att kliva in som arbetsgivare i branschen?

Hur blir arbetsmiljön hos en sån arbetsgivare, bättre?, sämre?

Är facket med på banan? Vilka regler gäller för löner och annat som skorstensfejarmästarna och kommunal (facket) har avtal om?

"Fast anställning" är det något man kommer att prata om nu och i framtiden, som

-Kommer du ihåg förr, då hade man fast jobb hos en skorstensfejarmästare?

Hur ställer sig kommunerna och de som upphandlar tjänsterna om brandskyddskontroller och sotning, när det utförs av Manpower på uppdrag av "Skorstensfejarmästaren AB"??

Hur regleras delegationen att utfärda förelägganden?

Kommer politikerna eller tjänstemännen (som styr och ställer i detaljerna) i kommunerna att fatta var ansvarsfrågorna ligger för brandskyddskontrollerna.

Kommer det kännas mer rörigt och obegripligt för kunderna, mer än bara att det finns "delade entreprenader" och "inte delade entreprenader"?


Bemanningsbranschen möter sotningsbranschen, kulturkrock?

Många frågor, svaren kommer i framtiden!


Från annonsen på platsbanken!

Manpower erbjuder ett komplett utbud av bemanningstjänster. Vi rekryterar och hyr ut personal, driver entreprenader samt erbjuder konsulttjänster inom HR. Manpower har över 50 års erfarenhet av att placera rätt person på rätt plats. I dag finns vi på över 50 orter i hela landet och är Sveriges ledande bemanningsföretag.

Arbetsbeskrivning
Till vår uthyrningsverksamhet söker vi efter dig som vill jobba som skorstensfejartekniker hos vår kund i Karlshamn. Inledningsvis kommer du att vara anställd av Manpower. Det viktiga för tjänsten är att du har genomgått vidareutbildningen till skorstensfejartekniker med godkänt resultat.

Arbetsuppgifterna innebär exempelvis brandskyddskontroll av eldstäder och imkanaler, besiktnings- och undersökningsteknik, rådgivning och viss verksamhetsadministration.

Arbetstiden är måndag-fredag, 40 tim/v.

Vem är du?
Du bör vara bosatt i Blekinge samt inneha körkort och vara behörig för tjänsten. Vi söker en person som är utåtriktad, ambitiös och har lätt för att samarbeta. Du bör vara flexibel och får inte vara rädd för att ta i.

Detta längre uppdrag kommer att börja relativt snart så förhoppningsvis finns du som söker tillgänglig omgående.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi på Manpower hjälper dig att forma din framtid utifrån din kompetens samt dina behov och önskemål. Genom varierande uppdrag kan du bygga upp ett stort kontaktnät och få mycket erfarenhet på kort tid.

Manpower eftersträvar mångfald
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av knoparladan - 7 mars 2012 19:22

Sotar-SM 2012 !! Gå med i gruppen på facebook och du får full koll på evenemanget.   Här är delar av gruppinfon från fejjan:   Efter årets lyckade träff i Karlstad med Sotar-SM i Fotboll och Sotar-SM i bowling blev vi tillfrågade att hålla ...

Av knoparladan - 6 februari 2012 21:22

För den som saknat Knoparlådan (bloggen) nu kör vi igen!   Det kom en fråga från signaturen Sudden om det är rätt på lönespecifikationen? Svar nummer ett: Det blir att ta och prata med facket (Kommunal) det sitter en person på facket någons...

Av knoparladan - 22 juni 2011 19:31

Stockholm igen! Annat företag! Samma orsak men andra problem? Eller är det samma problem, en dålig taxa som inte bär verksamheten. Personal på Sotningsföretag AB nr2 i Stockholm låter höra av sig om att dagar med överbokningar (för mycket job...

Av knoparladan - 14 juni 2011 20:37

Ny typ av sotningstaxa i Stockholm har tvingat fram order att arbeta in tid till personal på företag som utför sotning eller brandskyddskontroller. Om inte personalen jobbar in 9 timmars arbetstid varje dag (på 8 timmar arbetstid) så går verksamhet...

Av knoparladan - 13 juni 2011 18:49

Det finns tre typer av utrustningar när man pratar om begreppet fallskydd. Fallskyddssystem det använder man för att säkra en person vid en förankringspunkt, så att personen inte faller från hög höjd (över 2 meter). Om man faller så ska fallet brom...

Presentation

Knoparlådan är vad som sagts från en sotare till en annan sotare.

Knoparlådan är rykten, sanningar, halvsanningar, skvaller och vad som händer i yrket och bland alla skorstensfejare.
knoparladan@spray.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

RSS

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards